Eintafelanlagen


Eintafelanlagen dienen zur Herstellung von Schokoladentafeln und Riegeln aller Art. Ob gefüllt, mit Frucht- und Nusseinmischung oder massiv. Der Vielfalt sind keine Grenzen gesetzt. Die Anlage ist mit einer schweren Pendel-Gießmaschine ausgestattet. Die Kopfbewegung verteilt beim Gießvorgang die Schokoladenmischung optimal in der Kavität der Form. Punktguss oder One-Shot mit verschiedenen Massen sind ebenfalls möglich und garantieren somit maximale Flexibilität.

  • Optimale Schokoladeneinmischungsverteilung
  • Modularer Aufbau und hohe Kapzitäten
  • One-Shot, Bandguss oder Punktguss
  • Zahlreiche Einmischungsvariationen
Technische Daten
Kapazität 300 kg/h – 3000 kg/h
Arbeitsbreite 275/ 600/ 800/ 1000/ 1200/ 1500 mm
Geschwindigkeit bis zu 28 Formen/Minute
Type voll-/ halbautomatisch, taktend/ kontinuierlich laufend, im Viereck/ in Linie
Optionen Zutatenförderer/ Zutatenmischer, Vorwärmpaternoster, Wasser-/ Luft-/ Sole- Kühlung



TABLET MOULDING LINES
A tablet moulding line is used for the production of a large variety of chocolate tablets, including plain, filled, and fruit- and nut inclusions. The line is equipped with a heavy ribbon depositor. The heavy ribbon depositor features a moving head that distributes the chocolate mixture in an optimal manner. Other techniques such as Spot depositing or One-Shot are also possible thereby guaranteeing maximum production flexibility.

  • One-Shot, Ribbon- or Spot depositing
  • Modular design and high capacities
  • Numerous inclusion variations
  • Optimal mass distribution
Capacity 300 kg/h – 3000 kg/h
Working Width 275/ 600/ 800/ 1 000/ 1 200/ 1 500 mm
Velocity up to 28 moulds/ minute
Type Fully/ Semi Automatic, intermittent/ continuous running, race track/ in line
Options Ingridients feeder/ mixer, mould heating paternoster, water-/ air-/ bryne cooling



LINIE FORMUJACE DO TABLICZEK I BATONÓW
Linie formujace do tabliczek stosowane sa do wytwarzania wszelkich rodzajów tabliczek i batoników czekoladowych. Czy nadziewanych, czy z dodatkiem owoców i orzechów lub masywnych. Róznorodnosc tych produktów nie ma zadnych ograniczen. Linie sa wyposazone w ciezkie ruchome depozytory. Ruchy głowicy depozytora w procesie wylewania pozwalaja na optymalna dystrybucje czekolady do gniazd formy. Wylewanie punktowe lub one-shot z róznych mas sa równiez mozliwe, co gwarantuje maksymalna elastycznosc linii.

  • Optymalne zmieszanie i rozprowadzenie czekolady
  • One-shot, wylewanie tasmowe lub punktowe
  • Modułowa budowa i wysokie wydajnosci
  • Liczne mozliwosci dodawania dodatków
Wydajnosci robocze 300 kg/h – 3000 kg/h
Szerokosci robocze 275/ 600/ 800/ 1 000/ 1 200/ 1 500 mm
Predkosci pracy do 28 form/minute
Typy linia w pełni-/ półautomatyczna, krokowa/ ciagła, w prostokacie/ w linii prostej
Opcje Dozowniki/ mieszalniki dodatków, Podgrzewanie form typu paternoster, chłodzenie woda/ powietrzem/ solanka