Nougama-Röster


Die Nougama-Röstmaschine ist speziell entwickelt worden, um weichen, bissfreudigen Krokantbruch herzustellen. Dabei werden Zucker, Haselnuss-, Mandel- oder Erdnussbruch als Rohstoffe verwendet. Kokosnussflocken werden auch benutzt. Beim Röstprozess wird der Zucker nicht geschmolzen, sondern der legt sich um das Nussgut und schützt so den Kern. Das Nougama Produkt kann für Pralinenfüllungen oder zum Dekorieren von Eis und Kuchen benutzt werden. Eine Behandlung im Böhnke & Luckau- Nougama-Röster verbessert nicht nur den Geschmack des Produktes, sondern auch seine Haltbarkeit.

  • Verbessert den Geschmack und verlängert die Haltbarkeit des Produktes
  • Automatisches Heizen und Kühlen
  • Einfache Rohstoffzuführung
  • Effizienter Gasverbrauch
  • Robuste Konstruktion
Technische Daten
Kapazität bis zu 150 kg/h
Röstsatz 50 – 60 kg
Optionen Kühltrommel, Ausführung komplett Edelstahl, Elevator



NOUGAMA ROASTER
The nougama roaster was designed specifically for the production of croquant brittle crumbs which are soft but preserve a crunchy core. The initial raw materials can be sugar and either broken hazelnuts, almonds or peanuts. Some customers also use coconut flakes. During the process the sugar is not melted but merely heated, so the nut core preserves its unique flavor. The final nougama product can be used for chocolate fillings or for decorating cakes and ice cream. A treatment in the Böhnke & Luckau nougama roaster does not only improve the flavor of the product, it also increases shelf-life.

  • Improves the taste and increases shelf life of product
  • Automatic heating and cooling
  • Efficient gas consumption
  • Easy ingredients handling
  • Robust design
Capacity up to 1 50 kg/h
Batch Size 50- 60 kg
Options Cooling Drum, Complete Stainless Steel Design, Elevator



PRAZAK NOUGAMA
Prazak Nougama został specjalnie opracowany w celu wytworzenia miekkiego, łatwego do rozgryzienia krokantu. Przy tym łom cukrowy, orzechów laskowych, migdałów lub orzeszków ziemnych moze byc takze stosowany jako surowiec. Stosowane sa równiez płatki kokosowe. Podczas procesu prazenia cukier nie topi sie, ale owija sie wokół rdzenia orzeszków i w ten sposób go chroni. Produkt z Nougamy mozna stosowac jako nadzienie pralin lub do dekorowania lodów i ciast. Proces prazenia w prazaku Nougama Böhnke & Luckau nie tylko poprawia smak produktu, ale takze jego trwałosc.

  • Poprawia smak i przedłuza trwałosc produktu
  • Automatyczne podgrzewanie i chłodzenie
  • Łatwe doprowadzanie surowców
  • Efektywne zuzycie gazu
  • Solidna konstrukcja
Wydajnosc do 1 50 kg/h/td>
Szarza 50 – 60 kg
Opcje beben chłodzacy, wykonanie kompletnie ze stali nierdzewnej, elewator